چهارشنبه, 1 خرداد 1398
عنوان : ملك زاده شهردار صدرا
زير عنوان : خوشنویسی از ارکان معماری ایرانی اسلامی است
 ۱۳۹۸/۰۲/۰۸

به گزارش پایگاه خبری شهرداری صدرا: در نخستین روز از نمایشگاه خوشنویسی دستخط 3 که به میزبانی شهر صدرا آغاز شد، مهندس عباس ملک زاده شهردار صدرا با اشاره به اینکه خوشنویسی از ارکان معماری ایرانی اسلامی است گفت‌: کشور ایران مهد تمدن و دانش های مختلف بوده و هست و با بررسی آثار تاریخی در نقاط مختلف تمدن ایران می توان به این نتیحه رسید که همواره هنر در معماری و مهندسی ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته است .

وی افزود:در معماری ایرانی و پس از آن معماری ایرانی اسلامی و در تمام اماکن مسکونی ،تجاری،اداری و مساجد همواره مهندسان از هنر های مختلفی همچون، نقاشی، مجسمه سازی و خوشنویسی به خوبی بهره برده اند،اگر به سردر خانه های قدیمی توجه کنیم حداقل یک کاشی خوشنویسی شده که نام صاحب منزل، آیه ای از قرآن کریم و یا یک بیت شعر بر روی آن نقش بسته شده خواهیم دید و یا در مساجد ما همواره آیات نورانی قرآنی با زیباترین خط و توسط بهترین اساتید خوشنویسی طراحی و نوشته  شده است که هم بر زیبایی اثر و هم بر تاریخی بودن آن تاثیر گذاشته است و هم نشان دهنده اهمیت خوشنویسی در معماری ایرانی بوده است .

شهردار صدرا خاطر نشان شد: این نوع استفاده از هنر خوشنویسی در ابنیه بسیار کاربردی بوده و نه تنها بر زیبایی آن بنا تاثیر گذار بود بلکه بر روح مردم نیز تاثیر داشته و به آنها حس آرامش القا می کرد، اما متاسفانه در معماری جدید ایران بسیار محدود و جزیی از هنر و خوشنویسی استفاده می شود ، هنری که جای آن بر در ودیوار خانه ها و اماکن عمومی شهر خالی است و می بایست معماران و طراحان از این ظرفیت بالای هنری در طراحی منازل و مجموعه های تجاری و اداری بهره برداری کنند تا ضمن افزایش ذوق و هنر در کارهای خود هنر اصیل خوشنویسی ایرانی را همچون گذشته زنده نگهدارند .

شهردار صدرا بیان کرد: بایستی دلایل عدم استفاده از خوشنویسی در طراحی های جدید را پیدا کرد و سرمایه گذاران و طراحان را به نوعی ترغیب نمائیم تا از این هنر زیبا و با اصالت در سازه های خود بهره برداری کنند، شهرداری صدرا در جشنواره طراحی المان های شهری که دو سال پیش برگزار شد چند طرح را که در انها از هنر خوشنویسی استفاده شده انتخاب نمود و بزودی کار ساخت و نصب آنها در میادین و معابر شهر را انجام خواهد داد، همچنین تصمیم گرفته ایم یک المان زیبا از خوشنویسی در ورودی شهر صدرا با مضامین ادبی که معرف شهر صدرا باشد توسط یکی از اساتید بزرگ خوشنویسی کشور طراحی و اجرا نماییم .

شهردار صدرا با اشاره به اینکه شهر صدرا به عنوان یک شهر فرهنگی معرفی شده است گفت: دیدگاه رییس و اعضای محترم شورای اسلامی شهر صدرا، شهرداری و دیگر مسوولان شهر در خصوص برنامه های فرهنگی در صدرا بسیار مثبت است و برگزاری این جشنواره و نمایشگاه خوشنویسی به میزبانی صدرا ابتدا در شورای شهر مصوب گردید تا با همکاری شرکت عمران، شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس برگزار گردد که خوشبختانه در روز افتتاحیه شاهد استقبال کم نظیر شهروندان، اساتید و هنرمندان فراوانی از شهرهای مختلف در این نمایشگاه بودیم که انگیزه ما را برای برگزاری این گونه برنامه های فرهنگی هنری افزایش می دهد .

ملک زاده در ادامه گفت: برپایی این نمایشگاه و کارگاه های تخصصی با حضور استاید بزرگ خوشنویسی کشور فرصت خوبی برای علاقه مندان و خانواده ها است تا بتوانند از دانش، هنر و ظرفیت آنها بخوبی بهره مند شوند و از مردم عزیز و هنر دوست صدرا، شهر شیراز و سایر شهرهای استان دعوت می کنیم در این نمایشگاه که در یک فضای بسیار استاندارد و با امکانات کامل بخش خصوصی در مجموعه زیبای سرزمین سبز صدرا برگزار شده است حضور یابند.